U trendu

Radnicima na punktovima za vakcinaciju od Grada po 10.000 RSD

BEOGRAD – Svi koji ne pripadaju zdravstvenom sistemu Republike za koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, a rade na punktovima za vakcinaciju, dobiće od Grada Beograda po 10.000 dinara, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

“To je moja odluka i ne interesuje me šta će ko da mi kaže zbog toga”, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Naveo je da brine o ljudima koji rade na punktovima za vakcinaciju u Beogradu i podsetio da su do sada vakcinisali 189.000 i revakcinisali 36.000 sugrađana.

“Svako jutro počinjem sa njima na punktovima. Onu su za mene najvažniji. Ja nisam od političara koji misle da položaj na kome se nalaze postoji zbog njih. Suprotno. Mislim da su političari tu da rade za građane, pokažu pažnju i rešavaju probleme. I to radim svaki dan”, naveo je Vesić.

Kao znak pažnje, on je kao lični poklon poslao 15 torti na Beogradski sajam ženama i muškarcima koji vakcinišu sugrađane i danas, na Dan državnosti.

Naveo je da danas na Beogradskom sajmu 150 ljudi vakciniše sugrađane.

“To su doktori, medicinske sestre, oni koji rade na unošenju podataka u centralni registar, deca iz srednjih medicinskih škola koja pomažu ljudima prilikom popunjavanja formulara do volontera iz Kancelarije za mlade grada Beograda. Oni nisu otišli na odmor na neku planinu, niti su na ‘korona’ žurkama. Rade svaki dan da zaštite naše žene i muškarce vakcinacijom”, istakao je Vesić.

Svima koji rade na punktovima za vakcinaciju poželeo je srećan Dan državnosti.

“Vi, već duže od mesec dana radite najvažniji posao u državi, bez koga nema opstanka naroda. Zato, hvala”, poručio je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.