U trendu

Radojicic i Beglov polozili vence braniocima Beograda

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Dmitrievič Beglov položili su danas vence na spomen-obeležje oslobodiocima Beograda, spomeniku Večna vatra, Crvenoarmejcu i spomen groblju Ruski nekropolj na Novom groblju.

Oni su polaganjem venaca odali poštu stradalima u borbi za oslobođenje Beograda u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Radojičić je nakon polaganja venaca rekao da o bratstvu i prijateljstvu Rusije i Srbije svedoče mnoge generacije, kao i da su mnogi od njih dali živote za slobodu dva naroda.
„Kao odgovorni ljudi i prijatelji ovu priliku koristimo da se setimo svih generacija koje su uložile svoje živote i za naše prijateljstvo i slobodu i da na ovaj način i gubernator i ja iskažemo svoje lično poštovanje i poštovanje naših gradova tim ljudima“, rekao je Radojičić.

Dodao je da je obaveza dve zemlje da poštuju prethodne i da ulažu u buduće generacije i njihove dobre odnose kako bi, kaže, naša prijateljstva bila dugovečna.

Dmitrievič Beglov iskazao je zahvalnost predsedniku Srbije, gradonačelniku i celom srpskom narodu što čuvaju sećanje na generacije koje su stradale u ratovima.
„Ovde su sahranjeni oni koji su poginuli tokom Prvog i Drugog svetskog rata i zaista vam hvala što u ovim teškim okolnostima cvuvate sećanje na one koji su dali svoje živote za nas“, rekao je Dmitrievič Beglov na spomen groblju Ruski nekropolj.

Delegacija Sankt Peterburga, predvođena gubernatorom Aleksandrom Dmitrievičem Beglovim, boraviće tri dana u zvaničnoj poseti Beogradu.

Tokom posete srpskoj prestonici, Beglov će se sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.

Takođe, Beglov će položiti vence na spomenik „Zašto“ i na grob patrijarha srpskog Irineja u kripti hrama Svetog Save.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.