U trendu

Radojicic: Kontrole prosle dobro, ugostitelji postuju odluku

BEOGRAD – Kontrola ugostiteljskih objekata u Beogradu nakon što je u utorak stupila na snagu mera ograničenja emitovanja muzike u baštama, protekla je dobro, izjavio je jutros gradonačelnik Zoran Radojičić.

On je za K1 televiziju rekao da je u prethodne dve noći bilo po 200 kontrola, u 12 zona iz kojih je stizalo najviše žalbi građana.

„Nemam nikakvu dilemu da li je ova odluka dobra i verujem da će se vremenom ljudi navići na ovu situaciju“, rekao je Radojičić o trajnoj meri koju je Grad usvojio na nedavnoj sednici gradskog parlamenta.

Gradonačelnik je rekao i da je povećan broj komunalnih milicionera kojih je trenutno 394 u Beogradu i naveo da ih je nedavno primljeno 87, dok ih je 45 na obuci.

„U planu je da ih primimo još 150, jer je cilj da se poveća njihov broj“, istakao je Radojičić.

Gradski seketar za poslove komunalne milicije Ivan Divac naveo je za K1 da tokom prethodne dve noći nije imalo potrebe za intervencijama, te da nije bilo kažnjavanja.

On je najavio pojačane kontrole ugostiteljskih objekata u narednom periodu, ističući da nije suština u kažnjavanju, već u saradnji kako bi svi, kaže, živeli lepše.

Ugostiteljski objekti u Beogradu od utorka mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 časa.

Odluka se ne odnosi na tri zone – Skadarliju, gde je dozvoljena samo akustična muzika, kao i na Adu Ciganliju i priobalje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.