U trendu

Radovi na Karađorđevom trgu u Zemunu biće završeni u prvoj polovini aprila

BEOGRAD – Zemunci će Karađorđev trg dočekati u novom ruhu u prvoj polovini aprila.

Radovi obuhvataju uređenje parking prostora, koje će imati 30 mesta, kao i pešačke staze, koje će biti uklopljene u jedinstvenu ambijentalnu celinu sa velikim zelenim površinama.

„Radovi se odvijaju na lokaciji Karađorđev trg 9, na ulazu u Zemun. To je deo projekta koji Gradska opština Zemun sprovodi sa ciljem uređenja unutarblokovskih površina, koje su dugi niz godina ostale zapuštene i ima dosta trotoara, staza, parking mesta koji su propali, stvorile su se rupe i zato smo odlučili da ih rekonstrukišemo”, rekao je za Tanjug predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević.

Kako je naveo, u prvih desetak dana aprila radovi će biti završeni.

„Oni obuhvataju uređenje parking prostora, koje će imati 30 parking mesta, kao i pešačke staze, koje će biti uklopljene u jedinstvenu ambijentalnu celinu sa velikim zelenim površinama“, rekao je Kovačević.

Kazao je da je opština Zemun pokrenula i radove na uređenju dvorišta površine 8000 kvadrata vrtića „Oaza“, koji se nalazi u okviru kompleksa nekadašnje Elektronske industrije na Batajničkom drumu.

„Vrtić će dobiti nove asfaltirane prilaze, parking prostor i sistem za površinsko odvodnjavanje atmosferskih padavina. Ovo je objekat koji je renoviran 2016. godine, pohađaju ga deca od jedne do sedam godina u pet jaslenih i 11 vrtićkih grupa“, rekao je Kovačević.

“Uređenje unutarblokovske površine koja se nalazi oivičena stambenim objektima na adresi Vrtlarska 11/13 je završeno. Betonirana je površina na kojoj se u centralnom delu nalazi stablo drveta”, rekao je Kovačević.

Kako je naveo, u Ulici Milana Uzelca na potezu kod rekonstruisanog dečijeg igrališta, koje je površine 1.450 kvadrata, asfaltirani su trotoari i prilazi stambenim objektima.

“Na inicijativu građana i u sklopu radova na uređenju unutarblokovskih površina koje finansira Gradska opština Zemun, asfaltirana su tri parkinga, kao i pristupne i pešačke staze u Zlatiborskoj ulici od broja dva do šest”, kazao je Kovačević.

„Cela površina je bila u jako lošem stanju, a poseban problem predstavljale su devastirane površine koje nisu obnavljane decenijama, a nisu saobraćajnice, već pripadaju zgradama. Izašli smo u susret građanima da rekonstruišemo 560 kvadrata parkinga, prilaze i staze, sveukupno oko 800 kvadrata”, rekao je Kovačević.

Aktuelni su radovi u Batajnici i to rekonstrukcija Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta“, pristupne saobraćajnice Nova 47 i Pukovnika Milenka Pavlovića i vodovod u Šangaju, a radovi na parkingu na platou Pinkija teku po planu, naveo je Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.