U trendu

Raspisan javni poziv za finansiranje vantelesne oplodnje za parove sa jednim detetom

BEOGRAD – Sekretarijat za zdravstvo Beograda raspisao je danas javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja za parove sa jednim detetom.

Shodno opredeljenim sredstvima iz gradskog budžeta za ovu godinu, finansiraće se postupci biomedicinski potpomognutog oplođenja za minimum 35 parova sa jednim detetom.

Broj parova može biti povećan u zavisnosti od broja prijava koje ispunjavaju uslove iz javnog poziva, cene pojedinačnih postupaka biomedicinski potpomognutog oplođenja i raspoloživih sredstava iz gradskog budžeta, navodi se u javnom pozivu objavljenom na sajtu Grada Beograda.

Pravo na finansiranje postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja imaju punoletna i poslovno sposobna žena i muškarac koji vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi – supružnici, odnosno vanbračni partneri koji su, s obzirom na godine života i opšte zdravstveno stanje, sposobni da vrše roditeljsku dužnost.

Detaljnije o uslovima parovi se mogu informisati na zvaničnom sajtu grada, a rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva, to jest od danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.