U trendu

Raspisan konkurs za najbolje studentske radove o Srbiji i EU

Ministarstvo za evropske integracije raspisalo je danas nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskim integracijama i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Rok za slanje radova je 18. oktobar 2021, a za autore tri najbolja predvidjeni su honorari od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara, saopštilo je to ministarstvo.

Konkurs je otvoren za studente osnovnih i master akademskih studija svih univerziteta u Srbiji.

Njegov cilj je da neposredno uključi mlade akademske gradjane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji, naveli su organizatori u pozivu.

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od pet pitanja medju kojima je i „Kako postići viziju zajedničke budućnosti Srbije i Evropske unije u okviru mogućeg učešća Srbije u radu Konferencije o budućnosti Evrope“.

Tu je i pitanje koje su pouke pandemije za postizanje otpornosti na moguće slične krize u budućnosti i održivosti društava i ekonomije Evropske unije.

„Može li se sprovodjenjem Zelene agende za Zapadni Balkan ubrzati oporavak od socio-ekonomskih posledica pandemije, kao i zelena i digitalna transformacija u Republici Srbiji“, jedno je od kursnih pitanja.

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova.

Informacije o konkursu su na internet prezentaciji Ministarstva za evropske integracije (www.mei.gov.rs), a mogu se dobiti i putem imejla: office@mei.gov.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.