U trendu

Rokovi za obnovu škola moraju da se poštuju

BEOGRAD – Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak poručili su danas da rokovi za obnovu škola moraju da se poštuju.

Oni su nenajavljeno danas obišli radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije, koji su počeli u aprilu.

Gak je isto gradilište obišao i krajem oktobra kada je istakao da nije zadovoljan brzinom izvođenja radova, te brojem radnika na gradilištu, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Marković je napomenuo da je veliki broj gradilišta u Beogradu i školama obezbedio više posla građevinskim kompanijama, ali da to ne znači da kvalitet treba da trpi.

„Svi rokovi moraju da se poštuju, a naročito rokovi za obnovu i izgradnju škola. Grad neće tolerisati neozbiljnost“, rekao je Marković.

Gak je ukazao na to da u odnosu na poslednju posetu, ipak ima pomaka, jer je, navodi, danas situacija malo bolja.

„Vidim da su kritike urodile plodom, obilazićemo i češće ako je to potrebno, jer je cilj da se deca što pre vrate u svoju školu“, rekao je Gak.

Predviđeni rok za završetak radova je, kako se precizira, 300 kalendarskih dana.

Plan je da se od drugog polugodišta učenici vrate u školu.

U Zemunskoj gimnaziji radi se kompletna rekonstrukcija enterijera i eksterijera u vrednosti većoj od 370 miliona dinara, što finansira Kancelarija za javna ulaganja.

Dok traju radovi, 1.300 đaka Zemunske gimnazije izmešteno je u škole „Petar Kočić“, „Sutjeska“, „Nadežda Petrović“ i „Marko Orešković“.

Kompletna škola je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i sve se radi pod konzervatorskim nadzorom, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar