U trendu

Romskim porodicama na Zvezdari uručeni paketići

BEOGRAD – Predstavnici Sekretarijata za socijalnu zaštitu i predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uručili su danas 60 novogodišnjih paketića deci iz romskih porodica koja žive u zgradama za socijalno stanovanje u Orlovskom naselju.
“ Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu su posvećeni unapređenju položaja Roma. Nastojimo da im obezbedimo osnovnu infrastrukturu za život, vaspitanje i obrazovanje dece, dodatno školovanje i obrazovanje odraslih, zdravstvenu zaštitu“, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Dodala je da je u Orlovskom naselju uručeno 60 paketića deci iz 54 romske porodice, a 30 paketića deci koja žive sa porodicama u novoformiranom naselju Makiš.

Grad Beograd u saradnji sa međunarodnim organizacijama zbrinuo je 291 romsku porodicu, odnosno 1.311 ljudi iz neformalnih i novoformiranih naselja.

Porodice su zbrinute u stanove za socijalno stanovanje kupovinom seoskih domaćinstava i rekonstrukcijom sopstvene imovine, a Grad Beograd pruža podršku deci bez roditeljskog staranja, porodicama koje su socijalno ugrožene, kao i pripadnicima romske nacionalne manjine i nastojaće da i dalje odgovara na potrebe dece i mladih iz ovih osetljivih kategorija, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.