Saniran kvar na uglu Karnegijeve i Kraljice Marije, stabilizacija snabdevanja u narednih par sati

Javno-komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ saopštilo je danas da je saniran kvar na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije i da će doći do stabilizacije vodosnabdevanja u naredih par sati, a da su ekipe tog preduzeća nakon više od 24 sata sanirale defekt na tom magistralnom cevovodu.

„Po punjenju i reparaciji sistema, svim potrošačima u centralnim gradskim zonama, koji su zbog pomenutog kvara na predmetnom području imali umanjeni pritisak ili bili bez vode, sistem vodosnabdevanja biće normalizovan u narednih par sati“, navodi se u saopštenju.

„Beogradski vodovod i kanalizacija“ se još jedanput izvinio gradjanima na neprijatnosti i dodao da su njihove ekipe uložile maksimalan trud da gradjanima u što kraćem mogućem roku obezbede uredno vodosnabdevanje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je danas da je popravka magistralnog cevovoda u Karnegijevoj ulici „upravo završena“ i najavio da će stanari okolnih ulica u centru grada dobiti pijaću vodu „u naredna dva sata“.

Vesić je na svom profilu na Fejsbuku naveo da je „počelo puštanje vode u sistem“ i da će vodosnabdevanje blokova izmedju ulica Kraljice Marije, Starine Novaka, Cvijićeve i Ruzveltove biti normalizovano „u naredna dva sata dok se cevi napune“.

On je dodao da će 20 cisterni sa pijaćom vodom ostati u tim ulicama do 15 časova „za svaki slučaj“.

Juče je u ranim jutarnjim časovima došlo do havarije na magistralnom cevovodu u Karnegijevoj ulici zbog čega je došlo do izlivanja vode u toj i okolnim ulicama. Saobraćaj u tom delu grada bio je otežan zbog velike količine vode i mulja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.