U trendu

Saobracaj u Bulevaru patrijarha Pavla od jutros novom trakom

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se od jutros saobraćaj u Bulevaru patrijarha Pavla, u delu od Pere Velimirovića do ulice koja vodi prema Košutnjaku, odvija novoizgrađenom saobraćajnom trakom pored Topčiderske reke, sa kompletno izgrađenom raskrsnicom sa ulicom Pere Velimirovića.

„Stari asfalt kojim su decenijama išla vozila od danas se uklanja i gradi nova traka bulevara sa tri saobraćajne trake. U sredini, između ovih traka, već je postavljeno 75 odsto tramvajskih šina. Tako će u narednom periodu Ulica patrijarha Pavla biti pretvorena u bulevar koji ima četiri trake“, rekao je Vesić.

Naveo je da će taj bulevar od saobraćajne crne tačke, kakav je bio decenijama, postati prometna i komforna saobraćajnica.

„Raspisali smo tender za izgradnju nastavka Bulevara patrijarha Pavla, od Košutnjaka do Mosta na Adi oko Topčiderskog parka“, istakao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, tako će konačno stotinak hiljada građana koji žive u Rakovačkom basenu, podavalskim naseljima i na Vidikovcu imati normalan prilaz Mostu na Adi.

„Istovremeno, pošto smo ulice Save Maškovića i Crnotravsku proširili na četiri trake, sada projektujemo proširenje Borske i Ulice Pere Velimirovića na četiri trake, tako da će Banjica biti spojena sa Mostom na Adi novim koridorom od četiri trake, nešto kasnije i naselje Stepa Stepanović, a potom sve do auto-puta“, rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.