U trendu

Saradnja Beograda s kineskim gradom Hangdžou

BEOGRAD – Član Gradskog veća Zoran Adamović razgovarao je danas sa delegacijom kineskog grada Hangdžou, koju je predvodio zamenik direktora Odbora za izgradnju Ši Vei Jang o saradnji dva grada.

U razgovorima sa delegacijom ovog kineskog grada učestvovali su gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i izvršna direktorka Urbanističkog zavoda Beograda Gordana Lučić.

Adamović je podsetio na istorijski dobre odnose između dva naroda i države, kao i na dobre lične odnose između predsednika Aleksandra Vučića i Sija Đinpinga, navodi se u saopštenju Beoinfo.

„Mi na lokalnom nivou takođe nastavljamo i unapređujemo dobru saradnju u okviru naših nadležnosti. Kineski prijatelji iz Hangdžoua ovog puta su iskazali interesovanje za oblast urbanističkog planiranja i kulturu i ovo je bila prilika da razmenimo iskustva i ideje za nastavak saradnje između dva grada“, naveo je Adamović.

On je rekao da Beograd želi saradnju i u drugim oblastima i da privuče što više turista iz Kine.

„Želimo da damo puni doprinos razvoju još boljih odnosa sa našim kineskim prijateljima, a na korist svih naših građana“, rekao je Adamović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.