U trendu

Saslušanje maloletnika iz Arandjelovca krajem naredne sedmice

Maloletnici koji su učestvovali u vršnjačkom nasilju nad devojčicom u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić“ u Arandjelovcu biće saslušani kod sudije za maloletnike krajem iduće sedmice, a javnost će biti isključena, rečeno je u Višem sudu u Kragujevcu.

Portparolka Višeg suda Svetlana Simović rekla je agenciji Beta da je tužilaštvo juče dostavilo zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema troje maloletnika u tom slučaju.

„Prema tom zahtevu sudija za maloletnike treba da preduzme istražne radnje u cilju potpunog utvrdjivanja činjeničnog stanja i pravovremene odbrane maloletnika“, kazala je Svetlana Simović.

Navela je da će po okončanju svih radnji na prikupljanju činjenica, tužilac predložiti izricanje mera predvidjenih Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, odnosno vaspitne mere.

Devojčicu, učenicu Tehničke škole „Mileta Nikolić“ u Arandjelovcu pretukli su školski drugovi i drugarice, a snimak je objavljen na internetu.

Simović je potvrdila da će Viši sud u Kragujevcu postupati i po zahtevu tužioca za još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Arandjelovcu koji je juče prijavljen, a dogodilo se u oktobru 2015. godine u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi „Slobodan Minić“.

U Viši sud je danas stigao zahtev tužilaštva za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika i saslušanje će biti zakazano u „najkraćem mogućem roku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.