U trendu

Sednica Skupštine Beograda u ponedeljak

BEOGRAD – Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević zakazao je sednicu Skupštine grada za ponedeljak, 30. avgust.

Na dnevnom redu je Predlog zaključka o ispravci odluke o završnom računu za 2020. godinu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu, kao i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala Zelenila – Beograd i Gradske čistoće.

Pred odbornicima je i Predlog odluke o otpisu potraživanja dospelih na dan 31.12.2018. godine po osnovu neizmirenih izvornih javnih prihoda prema Privrednom društvu kompanija „Progres“ a.d. Beograd, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja Beograd-puta za 2021. godinu.

Na sednici će se naći i Predlog odluke o dopuni odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture, kao i Izveštaj o napretku sprovođenja Programa zaštite životne sredine za period od 2016. do 2020. godine,

Pred odbornicima će biti i Predlog odluke o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi, Predlog strategije razvoja javnog linijskog prevoza putnika za period do 2033. godine, sa presekom 2027. godine, Predlog odluke o dopunama Odluke o Gradskoj upravi, kao i Predlog kodeksa ponašanja službenika i nameštenika.

Na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne i generalne regulacije od značaja za razvoj grada, kao i predlozi odluka o izradi značajnih planskih dokumenata, saopštila je Gradska uprava.

Sednica Skupštine Grada biće održana u Sava centru, uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.