Sestra iz Zvečanske koja je bacala dete dobila otkaz

Medicinskoj sestri Đurđiji A. iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, u petak je zvanično uručeno rešenje o raskidu radnog odnosa, potvrđeno je za „Politiku“ u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đurđija A. jedno od dece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

Neposredno pre nego što je za list potvrđeno da je njoj uručen otkaz, u centru u Zvečanskoj je održan i prošireni kolegijum ove ustanove kojem je, osim direktora ustanove Zorana Milačića i više rukovodilaca, prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

„Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posledice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Ccekali smo da ceo postupak stigne do kraja, pa da se tek onda sastanemo. Jedino što je, da bismo ispoštovali sve ove procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedelja. Posle svega, ovo pokazuje da će svi koji krše pravila biti sankcionisani u skladu sa zakonom“, kazao je Đorđević posle sastanka.

On je dodao i da kad je reč o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, oni treba da znaju da imaju njegovu podršku i da će uvek da stane iza njih.

Rukovodioci u centru istakli su da su i oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocenili da je Đurđija A. neadekvatno reagovala.

Đorđević i zaposleni u centru saglasili su se i u tome da je ovakvo postupanje jednog od zaposlenih ipak izolovan slučaj i da nije prava slika ustanove koja se decenijama brine o dobrobiti mladih, navodi „Politika“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.