U trendu

Sindikati BGD elektrana: Toplane ne pljačkaju Beograđane

BEOGRAD – Sindikalna organizacija i sindikat Nezavisnost JKP „Beogradske elektrane“ saopštili su danas da su neistinite optužbe pojedinih medija da to preduzeće „pljačka“ korisnike i naveli da „Beogradske elektrane“ u svom radu poštuju sve zakone i Odluku o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

„Pojedini mediji iskoristili su izveštaj koji je sačinila Državna revizorska institucija (DRI) i preokrenuli istinu i na krajnje nekorektan način ukaljali ugled preduzeća i omalovažili rad svakog zaposlenog“, navodi se u saopštenju sindikata.

Kako se navodi, neosnovani napadi na preduzeće direktno utiču na sve radnike, posebno na kolege koji rade u najtežim uslovima, po kiši, po snegu, koji se i u najtežim uslovima trude da Beograđanima obezbede dobro grejanje.

„Onda dođemo u situaciju da predstavnici pojedinih stranaka i udruženja mogu javno i bez posledica da iznese laži i obezvređuju naš rad“, tvrde iz sindikata JKP „Beogradske elektrane“.

Oni takođe saopštavaju da godinama unazad JKP ulaže značajna sredstva u modernizaciju podstanica kako bi omogućili prelazak na naplatu prema utrošku. Objekti koji su se nakon 2010. godine priključivali na sistem „Beogradskih elektrana“ grejanje plaćaju po potrošnji i njihovi objekti su energetski efikasni.

„Tehnički je sve spremno, ali šta ćemo sa više 100.00 vlasnika objekata koji imaju lošu izolaciju i stolariju, a naši su dugogodišnji korisnici, neki i od osnivanja preduzeća. Oni mogu da očekuju mnogo veće račune za grejanje. Njih ne možemo i ne smemo da zaboravimo. Naš osnivač Skupština grada treba da odluči o daljim koracima u vezi sa rešavanjem problema u vezi prelaskom sa paušalnog na naplatu po utrošku“, navode sindikalci.

„Na nama se slamaju koplja. Naši zaposleni kada izlaze na teren trpe uvrede vlasnika stanova koji čuju neistine preko medija i daju sebi za pravo da ih nazivaju lopovima“, piše u saopštenju sindikata, koji mole
„sve koji izvrću državne izveštaje i koriste poluistine, rekla- kazala informacije da prestanu da obmanjuju javnost“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.