U trendu

Širom Srbije kvarovi na elektroenergetskoj mreži zbog snega i jakog vetra

Širom Srbije je zbog nevremena, praćenog obimnim snežnim padavinama i jakim vetrom, registrovano više kvarova na distributivnoj elektroenergetskoj mreži, posebno u planinskim predelima u zapadnom i centralnom delu zemlje, saopšteno je danas iz Elektordistribucije Srbije.

Vlažan i težak sneg, kao i jak vetar, dovodili su do kidanja provodnika, kao i do padova drveća na mrežu, a sve ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjaju kvarova, koje je otežano zbog visokog snega i neprohodnih puteva u planinskim predelima, navodi se u saopštenju.
Najviše problema u snabdevanju ima na teritoriji Zlatiborskog okruga, kao i Kolubarskog i Moravičkog okruga.

Problema u snabdevanju zbog snežnih padavima ima i na teritoriji Mačvanskog okruga, Raškog, Rasinskog i Jablaničkog okruga.

RTS: Zaglavljen voz koji je krenuo iz Požege za Beograd

Voz iz Požege koji je krenuo za Beograd u 7.17, zaglavljen je zbog snega i vejavice na pruzi više sati, a kako javlja RTS, po putnike će biti poslat autobus, jer ekipe Železnice ne mogu da dodju do voza.
U kanjonu Gradca blizu stanice Lastra, kod Valjeva, ekipe Železnica Srbije čine ogromne napore da osposobe saobraćaj na pruzi Beograd- Bar, javio je novinar RTS-a.

Na prugu je palo drveće pod težinom snega i na tom delu pruge stoji voz koji je iz Požege krenuo prema Beogradu.

U vozu je više od 30 putnika i po njih će doći autobus.

Problema ima i prema Kosjeriću zbog polomljenog drveća na pruzi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.