U trendu

Škole preuzele 636 prosvetara koji su tehnološki višak

BEOGRAD – Od ukupno 4.580 prosvetara koji se vode kao tehnološki višak, njih više od 636 je u poslednjih nedelju dana raspoređeno po školama u Srbiji.

Na listama tehnoloških viškova, koja se ažuriraju u Ministarstvu prosvete, ostalo je još 3.944 prosvetara, koji su uglavnom ostali bez dela norme.

U Ministarstvu prosvete kažu za Tanjug da je broj preuzimanja bio veći, ali da škole još nisu unele podatke u informacioni sistem.

„Broj preuzimanja je mnogo veći. Dešava se da su ljudi prežeti, a da mi nemao podatke o tome jer škole nisu ažurirale svoje informacione sistema“, kaže za Tanjug predsednik Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti Miloš Blagojević.

Ministarstvo prosvete i ove godine uputilo je školama stručno uputstvo da škole moraju da preuzimaju tehnološke viškove i da oni imaju prednost u odnosu na one koji su angažovani po ugovoru na određeno.

Pred početak nove školske godine 4.580 prosvetna radnika postalo je tehnološki višak, od toga 400 radnika zaposlenih u prosveti ostalo je bez ijednog časa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.