U trendu

SNP: Pooštriti politiku prema migrantima

BEOGRAD – Beogradski odbor Srpske narodne partije (SNP) izrazio je danas zabrinutost zbog ubistva migranta sinoć u Beogradu i ističe da su građani Beograda zabrinuti zbog porasta nasilja čiji su vinovnici ekonomski migranti koji su u Beograd došli iz Afrike i sa Bliskog Istoka i zato se zalaže za pooštravanje politike prema migrantima.

Predsednica Odbora Marija Radulović, koja je istovremeno i odbornica u Skupštini Grada Beograda, posebno je ukazala na pitanje bezbednosti žena u Beogradu.

„Kao žena, posebno sam zabrinuta za bezbednost žena u Beogradu, jer je ranije u našem glavnom gradu, a bilo je takvih slučajeva i u drugim gradovima u Evropi, bilo primera verbalnog i fizičkog nasilja koje su migranti sprovodili nad ženama“, navela je Radulovićeva.

Kako je saopšteno iz SNP-a, ona je apelovala na nadležne gradske i republičke organe da s posebnom pažnjom pristupe pitanju porasta broja migranata u Beogradu.

„Taj proces može da izazove posledice po bezbednost građana Beograda i zato se nadam pooštravanju politike prema migrantima u našem glavnom gradu“, zaključila je Marija Radulović, predsednica Gradskog odbora Srpske narodne partije u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.