Spahiu: Voz da ide do Kosova Polja, ne samo na sever

Analitičar Nedžmedin Spahiu kaže da voz Beograd – Kosovska Mitrovica ne treba da saobraća samo do severa Kosova, već tvrdi da treba da ide do Kosova Polja i dalje do Skoplja.

„Postoji potreba da voz ne dođe samo do Zvečana, nego da on ide do Kosova Polja i Skoplja“, izjavio je Spahiu agenciji Tanjug.

Ističući da postoji potreba i za avionskom linijom između Beograda i Prištine, primećuje da je nepoznato zašto ona do sada nije uvedena i kaze da nema realnih prepreka za to.

„Nema realnih prepreka da do toga dođe, samo što to oni koji se dogovaraju u Briselu zataškavaju ili imaju neku drugu agendu“, rekao je Spahiu.

Dva dana nakon podizanja tenzija i dolaska specijalnih policijskih snaga sa dugim cevima na sever Kosova situacija na severu je mirna, mada krhka.

Kosovski premijer Isa Mustafa tvrdi da kosovski Srbi nisu i neće biti u opasnosti i ocenjuje da ne treba Beograd da ih štiti.

Iz Kfora poručuju da je „slučaj voz“ pitanje koje treba da rešavaju Beograd i Priština i ujedno apeluju na obe strane da se uzdrže od incidenata i posvete dijalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.