U trendu

Sporna ograda na Zvezdari biće uklonjena 27. aprila

BEOGRAD – Građevinski inspektor doneo je rešenje o zatvaranju gradilišta i uklanjanju ograde na katastarskoj parceli 4605 KO Zvezdara, a uklanjanja ograde zakazano je za 27. april.

Postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom ove ograde vodi građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Beograda, saopštio je taj sekretarijat.

Na rešenje o uklanjanju investitor je uložio žalbu koja je odbijena rešenjem drugostepenog organa. Dalje u toku postupka doneto je i Rešenje o izvršenju.

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove zakazala je izvršenje uklanjanja predmetne ograde za 27. april u 10 časova.

Svi organi, sa kojima se vrši koordinisani rad prilikom uklanjanja nelegalno izvedenih radova, blagovremeno su obavešteni o datumu i vremenu uklanjanja sporne ograde.

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove će i u buduće prioritetno postupati u cilju zaštite javnog interesa i bezbednosti građana, zbog čega koristi ovu priliku da uputi apel građanima da građevinske radove izvode isključivo u skladu sa izdatim građevinskim dozvolama, saopštila je Gradska uprava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.