U trendu

Srbi šampioni sveta u roštiljanju (foto)

Majstori roštilja iz Srbije su i zvanično potvrdili da su najbolji na svetu! Kragujevačka „Horeka asocijacija” je na najvećoj međunarodnoj smotri kulinara „Svetski majstori grilovanja” (World Masters of Grill) postala svetski šampion u kategoriji pripreme jela od piletine, govedine, svinjetine, mlevenog mesa i sosova za roštiljsko meso.

Nadmetanje je održano u Rumuniji, u gradu Kluž Napoka, a među 500 takmičara iz više od 30 država, tim iz Kragujevca, koji je jedini predstavljao našu zemlju, osvojio je zlatnu medalju, titulu prvaka sveta, devet srebrnih medalja i 11 bronzanih – što je ujedno bio i najbolji ostvareni ekipni rezultat.

U timu su bili mladi kuvari Vladisav Milošević, Miloš Totović i Nemanja Milovanović, kao i predsednik Asocijacije Vujadin Vujadinović i mentor Vladimir Arsenijević.

Gepostet von Horeca Association Kragujevac am Mittwoch, 14. September 2016

Predsednik međunarodnog sudijskog žirija Robert Rainford iz Kanade, poznat u svetu po nadimku „Kralj roštilja”, nije se dvoumio: proglasio je Kragujevčane apsolutnim pobednicima ovog takmičenja. Vujadin Vujadinović, kome je pripala čast da bude u žiriju, rekao je da je ovo još nezabeležen uspeh u istoriji srpskog kulinarstva u ovoj kategoriji.

– U izuzetno jakoj konkurenciji, jer su najveće gastronomske sile učestvovale na takmičenju, naš mladi tim je još jednom pokazao zašto iza sebe ima ozbiljne rezultate na takmičenjima. Verujem da je za uspeh bio odlučujući spoj tradicionalnog ukusa srpskog roštilja i internacionalnih namirnica koje su se savršeno uklopile. Srpski roštilj je nama ukusan, ali sudijama koji dolaze iz, recimo, Južne Koreje, ukus može da bude vrlo čudan jer su navikli na drugi tip roštilja i sosova. Jelo koje smo pripremali sadrži namirnice koje mogu da se nađu skoro u svakom podneblju, ali smo roštiljsko meso pripremali po staroj srpskoj recepturi, i uveren sam da je to tajna našeg uspeha – smatra Vujadinović.

Gepostet von Horeca Association Kragujevac am Mittwoch, 14. September 2016

(Ankica Marinković, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar