U trendu

Srbija dobija treći međunarodni aerodrom

Plan je da u junu na aerodromu Lađevci kod Kraljeva imamo avione tipa boing 737 koji će učestvovati u saobraćaju.

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je u Lučanima podsetila da je Vlada Srbije donela prošle sedmice odluku da aerodrom postaje mešoviti aerodrom, odnosno civilno-vojni i dodala da očekuje da vlada u petak potpiše ugovor sa operaterom za civilni deo aerodroma, što je preduzeće „Aerodromi Srbije“.

„Tog trenutka, aerodrom Lađevci kod Kraljeva postaju mešoviti, međunarodni aerodrom. Vlada Srbije će uložiti oko 8,6 miliona evra u proširenje piste, opremu koja je potrebna, pre svega, za bezbednost“, kazala je Mihajlovićeva.

Ističe da je najteži deo posla završen, te da sada preostaje da se novcem koji je obezbeđen najefikasnije završi taj posao i da pored Beograda i Niša, Srbija dobije i međunarodni aerodrom u Kraljevu.

Upitana za prugu Beograd – Bar, Mihajlovićeva je kazala da je prošle godine kompletno rekonstruisan deo od 77 kilometara, a da će se za deo do granice sa Crnom Gorom uraditi projektno-tehnička dokumentacija.

„Kada to budemo završili, tek sledeće godine možemo početi sa radovima na nastavku rekonstrukcije barske pruge“, kazala je Mihajlovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)