U trendu

„Srbija je fenomenalna zemlja, ostanite ovde“

Srbija je fenomenalna zemlja koja uz malu korekciju može da privuče ljude da žive ovde i da investiraju, izjavio je ministar za rad Zoran Đorđević.

„Želimo da izgradimo modernu državu, ne samo da ljudi ostanu, već da se vrate u Srbiju, i da privučemo i druge da žive ovde. Ovo je fenomenalna zemlja koja uz malu korekciju može da privuče ljude i da žive ovde i da investiraju“, kazao je Đordević gostujući na RTS-u.

On je napomenuo da ima puno zanimanja koja mogu da se rade na daljinu i da je Srbija mnogo bolja za društveni život od nekih evropskih zemalja.

Ponovo je najavio i osnivanje Tima za borbu protiv odliva mozgova, u okolnostima kada evropske zemlje otvaraju granice za radnike iz Srbije.

Kako je istakao, ideja je da taj tim ne bude demagoški, već ekspertski, i da je, u skladu sa tim, poslato pismo SANU, Ekonomskom fakultetu, Privrednoj komori, Naledu – da daju svoje mišljenje o tome šta je potrebno da Srbija uradi da bi bila interesantna da privuče ljude.

Đorđević je takođe ukazao na značaj digitalizacije za ostvarivanje prava građana i brigu države da tehnologija bude u funkciji građana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.