U trendu

Stefanović: Mogući požari, neophodna prevencija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je danas da Srbiji, prema procenama nadležnih, tokom dve sedmice avgusta preti opasnost od požara, naglasivši neophodnost preuzimanja svih preventivnih mera kako bi šteta bila što manja.

Stefanović je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj će biti formiran i stručno – operativni tim za prevenciju od požara, naglasio da se sve nadležne službe moraju dobro organizovati.

Navodeći da se prema procenama nadležnih tokom dve sedmice u avgustu mogu očekivati požari, Stefanović je zatražio „da ove godine svi nadležni budu dobro organizovani i spreče eventualne štete ili gubitke ljudskih života“.

Sednici prisustvuju i ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, kao i načelnik Sektora MUP-a za vanredne sitaucije Predrag Marić.

U radu sednice učestvuju i predstavnici drugih ministartstva i nadležnih službi koje se bave požarima, ali i drugim pitanjima koja su u nadležnosti Republičkog štaba za vanredne situacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.