Stefanović: Pojačavamo kontrolu migranata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija pojačava kontrolu svih migranata koji prolaze kroz našu zemlju, ali i da se traži rešenje da građani ne osete pritisak kad broj migranata koji dnevno prolaze kroz Srbiju dođe do 9.000.

„To je važno i zbog bezbednosnog aspekta, zbog onih koji se bave različitim krivičnim delima. Zato pojačavamo kontrolu svih koji prolaze“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Stefanović je rekao da se migranti koji prolaze kroz Srbiju registruju, što će, kako je primetio, olakšati posao zemljama koje su na toj trasi finalni domaćini.

Stefanović je rekao da će sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obići i migrante koji prolaze kroz Makedoniju.

„Rebić i ja ćemo obići te ljude jer je važno da se Makednija koja neposredno pre nas prima migrante uključi u proces registracije zato što postoji i otpor u određenim zemljama EU da primaju ekonomske migrante“, rekao je Stefanović.

Ministar je poručio da je veoma važno da se ta pitanja razjasne i kako će Makedonija nastaviti da postupa i na koji način će ovaj problem da bude rešen a da to ne osete građani.

Prema njegovim rečima, traži se rešenje da građani Srbije ne osete pritisak kad broj migranata koji kroz našu zemlju prolaze pređe 8.000 ili 9.000 dnevno.

Naša država, ističe on, izdvaja sredstva da migranti koji ovuda prolaze imaju pristojan i normalan odnos.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.