U trendu

Sutra oblačno, uveče ledena kiša i sneg

U srbiji će sutra biti oblačno, samo na istoku sa ledenom kišom i snegom, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od -5 do 0, a najviša od 1 do 7. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak južni i jutoistočni, na jugu Banata sa olujnim udarima.

U toku noći kiša će se u nižim predelima zbog niskih temperatura ponegde lediti na tlu pa je neophodan oprez.

U Beogradu će sutra biti vetrovito, oblačno i uglavnom suvo, sa najnižom temperaturom od -4 do -1 i najvišom oko 4 stepena Celzijusa. U toku noći kiša.

U Srbiji se u četvrtak očekuje prestanak padavina ujutru i u toku dana suvo i toplije vreme uz delimično razvedravanje. Košava posle kratkotrajnog slabljenja uveče i u toku noći ponovo u pojačanju.

U petak osetno toplije i vetrovito sa maksimalnim temperaturama od 6 stepeni u Timočkoj Krajini, do 18 stepeni u zapadnoj, južnoj i centralnoj Srbiji.

Na severu zemlje u petak moguća je kratkotrajna kiša sa grmljavinom, a u subotu naoblačenje s kišom u svim krajevima uz nagli pad temperature.

U nedelju suvo i hladno sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a početkom naredne sedmice malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

U Beogradu u četvrtak suvo i toplije, košava uveče ponovo u pojačanju. U petak toplo i vetrovito, temperatura oko 16 stepeni, a poslepodne i uveče pljuskovi. U subotu kiša i zahlađenje, u nedelju suvo i hladno, a početkom naredne semice malo toplije i ponovo jačanje košave.

Biometeorološka prognoza za sredu, 14. decembar 2022. godine:

Moguće su uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba zbog biometeorološke situacije. Astmatičarima se savetuje oprez u toku prepodneva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar