U trendu

Svedok tvrdi da je Hadži Dragan Antić naručio tekst Ćuruvija dočekao bombe

Tekst „Ćuruvija dočekao bombe“ koji je objavljen u „Politici ekspres“ neposredno pre ubistva novinara Slavka Ćuruvije naručio je tadašnji direktor „Politike“ Hadži Dragan Antić, rečeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu u nastavku sudjenja za ubistvo Ćuruvije.

Svedok Djordje Martić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik „Politike ekspres“ , rekao je da je sa Antićem dogovoreno da se napiše tekst o onima koji podržavaju NATO bombardovanje.

Martić je rekao i da mu je Antić rekao da nadje nekog ko će da napište taj tekst i da se on opredelio za komentatora „Politike ekspres“ Miroslava Markovića.

„Hadži Antić je rekao i da ne bi bilo loše da se podseti na na činjenicu da je Ćuruvija tražio bombardovanje zemlje“, kazao je Martić.

Antić danas nije bio u sudnici jer je, kako je rečeno, zbog bolesti nedostupan sudu, ali je sudsko veće kao i odbrana i tužilaštvo imalo uvid u njegov iskaz od 29. maja 2007. godine u kojem je, kako je novinarima rekao advokat oštećenih Slobodan Ružić,  naveo da je on dao nalog da se piše taj tekst.

Ćuruvija je ubijen je 11. aprila 1999. ispred zgrade u kojoj je stanovao, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika Državne bezbednosti Radomira Markovića, ondašnjeg načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića,

Kao izvršilac ubistva optužen je bivši pripadnik rezervnog sastava RDB Milan Kurak, koji je u bekstvu.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.