Tahiri optužuje beogradsku stranu za neuspeh pregovora

Kosovska ministarka bez portfelja zadužena za tehnički dijalog sa Beogradom Edita Tahiri optužila je beogradsku stranu da je odgovorna za neuspeh jučerašnjih pregovora u Briselu i tvrdi da je ta runda bila bila neozbiljna, s vremena na vreme konfuzna i nekoordinisana.

Foto: Beta

Foto: Beta

Tahiri je saopštila da je to za Prištinu značilo ili da delegacija Beograda „nije bila spremna ili nije bila dovoljno upoznata o oblasti o kojoj pregovaraju“.

Navela je i da je ova runda razgovora bila samo o pozivnom broju za Prištinu, ali ne i o Zajednici srspkih opština.

Tahiri, naime, tvrdi da je tokom jučerašnjeg sastanka u Briselu o pozivnom broju za Kosovo bilo napretka o otvorenim pitanjima tehnickog karaktera, ali da je srpska strana „vršila napore da ponovo otvori sporazum o Telekomu čemu se kosovska delegacija kategoricno usprotivila“.

Sastanak koji je trajao 20 sati nije doneo konačno rešenje za dobijanje pozivnog broja.

“I pored angažovanja delegacije Vlade Kosova i delegacije EU da se ovo pitanje konacno okonca na ovom sastanku, i pored velikog napretka postignutih na dva poslednja sastanka, srpska strana nije izrazila spremnost da okonca ovaj proces”, tvrdi Tahiri u saopstenju, koje prenosi Radio Slobodna Evropa.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar