U trendu

Tahiri optuÅžuje beogradsku stranu za neuspeh pregovora

Kosovska ministarka bez portfelja zaduÅžena za tehnički dijalog sa Beogradom Edita Tahiri optuÅžila je beogradsku stranu da je odgovorna za neuspeh jučeraÅĄnjih pregovora u Briselu i tvrdi da je ta runda bila bila neozbiljna, s vremena na vreme konfuzna i nekoordinisana.

Tahiri je saopÅĄtila da je to za PriÅĄtinu značilo ili da delegacija Beograda „nije bila spremna ili nije bila dovoljno upoznata o oblasti o kojoj pregovaraju“.

Navela je i da je ova runda razgovora bila samo o pozivnom broju za PriÅĄtinu, ali ne i o Zajednici srspkih opÅĄtina.

Tahiri, naime, tvrdi da je tokom jučeraÅĄnjeg sastanka u Briselu o pozivnom broju za Kosovo bilo napretka o otvorenim pitanjima tehnickog karaktera, ali da je srpska strana „vrÅĄila napore da ponovo otvori sporazum o Telekomu čemu se kosovska delegacija kategoricno usprotivila“.

Sastanak koji je trajao 20 sati nije doneo konačno reÅĄenje za dobijanje pozivnog broja.

“I pored angaÅžovanja delegacije Vlade Kosova i delegacije EU da se ovo pitanje konacno okonca na ovom sastanku, i pored velikog napretka postignutih na dva poslednja sastanka, srpska strana nije izrazila spremnost da okonca ovaj proces”, tvrdi Tahiri u saopstenju, koje prenosi Radio Slobodna Evropa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.