U trendu

Tahiri optužuje beogradsku stranu za neuspeh pregovora

Kosovska ministarka bez portfelja zadužena za tehnički dijalog sa Beogradom Edita Tahiri optužila je beogradsku stranu da je odgovorna za neuspeh jučerašnjih pregovora u Briselu i tvrdi da je ta runda bila bila neozbiljna, s vremena na vreme konfuzna i nekoordinisana.

Tahiri je saopštila da je to za Prištinu značilo ili da delegacija Beograda „nije bila spremna ili nije bila dovoljno upoznata o oblasti o kojoj pregovaraju“.

Navela je i da je ova runda razgovora bila samo o pozivnom broju za Prištinu, ali ne i o Zajednici srspkih opština.

Tahiri, naime, tvrdi da je tokom jučerašnjeg sastanka u Briselu o pozivnom broju za Kosovo bilo napretka o otvorenim pitanjima tehnickog karaktera, ali da je srpska strana „vršila napore da ponovo otvori sporazum o Telekomu čemu se kosovska delegacija kategoricno usprotivila“.

Sastanak koji je trajao 20 sati nije doneo konačno rešenje za dobijanje pozivnog broja.

“I pored angažovanja delegacije Vlade Kosova i delegacije EU da se ovo pitanje konacno okonca na ovom sastanku, i pored velikog napretka postignutih na dva poslednja sastanka, srpska strana nije izrazila spremnost da okonca ovaj proces”, tvrdi Tahiri u saopstenju, koje prenosi Radio Slobodna Evropa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar