U trendu

Tri istraživača iz Srbije ušla u finale za najveća istraživačka dostignuća lekara i …

Međunarodna stručna komisija konkursa International Medis Awards for Medical Research, koja nagrađuje najveća istraživačka dostignuća lekara i farmaceuta iz država srednje i istočne Evrope, odabrala je 18 finalista a među njima su i tri istraživača iz Srbije, saopšteno je danas.

Komisija je pregledala 185 naučnoistraživačkih radova iz devet zemalja, a dodela nagrada je 9. marta u Ljubljani.

Finalisti iz Srbije su istraživač iz oblasti neurologije Ivo Božović, oftalmologije Sanja Petrović Pajić i farmacije Aneta Perić.

Za učešće u 9. International Medis Awards mogli su da se prijave lekari i farmaceuti koji su svoje naučno-istraživačke radove objavili u uglednim naučnim publikacijama.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 238 istraživača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije. Od toga je 185 prijava ispunilo zahteve konkursa.

International Medis Awards for Medical Research obuhvata nagrade za vrhunska istraživačka dostignuća u devet država srednje i jugoistočne Evrope na devet medicinskih područja, a nagrade predstavljaju priznanja lekarima i farmaceutima koji se pored redovnog posla bave i istraživanjima.

Konkurs je 2014. godine osnovalo slovenačko farmaceutsko preduzeće Medis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar