U trendu

U 2020. sanacija oko 100 dečjih igrališta u Beogradu

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je obišao potpuno uređeno dečje igralište u Ustaničkoj ulici i tom prilikom poručio da će tokom ove godine biti izvedeni radovi na sanaciji još četiri dečja igrališta u opštini Zvezdara, a na teritoriji čitavog Beograda oko 100 terena.

Obnovljeno dečje igralište obuhvata osam rekvizita za igru dece, klackalice, informativne table, klupe, uređen travnjak, a u radove je uloženo skoro 12 miliona dinara.

Vesić napominje da je plan Grada da se u budućnosti ulaže u takve i slične projekte, i da je dečje igralište u Ustaničkoj još jedna prilika da deca i roditelji zajedno provode vreme.

„U ovom kraju živi negde oko 5.000 ljudi, u širem području oko 12.000, i ovo dečje igralište ne zaostaje ni za jednim igralištem koja imaju deca u Evropi“, kaže Vesić.

On napominje da je u poslednje četiri godine obnovljeno 500 igrališta u Beogradu i da je potrebno još nekoliko godina da se ostalih 1000 dečjih igrališta dovedu u red.

Član veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je za poslednje tri i po godine rekonstruišano i izgrađeno čak 28 dečjih igrališta na teritoriji opštine Zvezdara i dodao da ta brojka obuhvata i prve dečje igralište u naselju Vojvoda Vlahović, u Malom i Velikom Mokrom Lugu.

„Konjarnik će takođe biti zastupljen sa dva dečja igrališta, radiće se i na Medakoviću, i u Mirijevu, kako bi se deci obezbedila lepša budućnost“, poručio je Jeremić.

Sanirano dečje igralište prostire se na površini oko 4.000 kvadratnih metara i nalazi se u blizini vrtića „Čigra“ i Osnovne škole „Stevan Sinđelić“.

Radove je izvelo JKP „Zelenilo -Beograd“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.