U Beogradu obeleženo 10 godina kampanje Kad pijem, ne vozim (VIDEO)

U Beogradu je danas obeležena desetogodišnjica kampanje „Kad pijem , ne vozim“, a tim povodom su pripadnici saobraćajne policije u Bulevaru Milutina Milankovića izvršili pojačanu kontrolu alkoholisanosti vozača novim alkometrima koje im je donirala Apatinska pivara.

Cilj kampanje je da edukuje javnost o važnosti odgovorne konzumacije i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Boban Milinković rekao je da je u prethodne dve godine na putevima u Srbiji od ukupnog broja poginulih svaki peti gradjanin izgubio život zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i dodao da slična iskustva imaju i druge evropske države.

„Prosečno se godišnje iz saobraćaja isključi oko 50.000 vozača, od kojih se na trežnjenju zadrži oko 10.000“, rekao je Milinković, a prenela Apatinska pivara.

On je zahvalio Apatinskoj pivari na donaciji i kazao da će novi alkometri doprineti većoj bezbednosti saobraćaja jer će im pomoći da efikasnije kontrolišu vozače i da ih isključe iz saobraćaja ukoliko voze pod dejstvom alkohola.

Generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković izjavio je da su tokom proteklih deset godina obišli veliki broj gradova u Srbiji, posetili mnoge festivale, održali predavanja i kreirali različite edukativne sadržaje u cilju jačanja svesti svih učesnika u saobraćaju o važnosti odgovornog konzumiranja alkohola.

„Naš savet, posebno mladima je uvek bio da ukoliko su popili pozovu taksi, dozovu prijatelja, sačekaju autobus ili prošetaju“, dodao je Novaković.

Apatinska pivara je Upravi saobraćajne policije donirala novih deset alkometara najnovije generacije kako bi pomogla još efikasnijoj kontroli saobraćaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.