U trendu

U Beogradu se osniva preduzeće za upravljanje parkovima

BEOGRAD – U Beogradu će biti osnovano javno komunalno preduzeće za upravljanje parkovima na deset gradskih opština i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu i unapređenje, a zvaće se „Beograd park“, odlučeno je večeras na sednici Skupštine grada Beograda.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, novo preduzeće baviće se upravljanjem parkovima u opštinama Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica.

Šef odborničke grupe “Moramo” Dobrica Veselinović kritikovao je predlog odluke, navodeći da je razvoj dece važan i da se on, između ostalog, dešava i u parkovima na igralištima i spravama za vežbanje koja su tu postavljena.

Međtim, on smatra da sva igrališta koja se tipski prave, sa istim spravama nisu dobra jer, kako kaže, iste sprave ne dopuštaju da se deca razvijaju u skladu sa svim svojim potencijalima.

Predloženu odluku kritikovala je i šefica odborničke grupe “Ujedinjeni” Mila Popović koja smatra da nije potrebno da se osniva preduzeće “Beograd park” jer, dodala je, već imamo “Zelenilo Beograd” koje se bavi održavanjem parkova.

Ona je izrazila sumnju da će novo preduzeće da vodi ka privatizaciji beogradskih parkova.

Na to je šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković rekao da će vreme pokazati da je njena sumnja neosnovana.

“Razumem da sve dovodite u pitanje, sve odluke koje su na dnevnom redu. Za svaku odluku, ma koliko ona bila suštinski dobra, uvek ste gledali da nađete nešto što je sumnjivo, problematično, ali vreme će pokazati da je svaka ta sumnja neosnovana, a vi nama nećete uputiti izvinjenje, kao ni za sve druge neistinite stvari koje ste govorili”, rekao je Mirković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.