U trendu

U Beogradu sutra nastavak akcije suzbijanja komaraca

BEOGRAD – Ekipe JKP „Gradska čistoća“ sutra uveče, uređajima sa zemlje, nastaviće sa akcijom suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

Od 19.30 sati do ponoći suzbijaće komarce na lokacijama Zabran, Grocka uz Dunav, Brestovik, Vinča uz Dunav, Ritopek, Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Slanci, Veliko selo, Lešće, Vinča, Grocka, Busije, Šangaj, Batajnica, Zemun-Gornji i Donji Grad, Dorćol i Retenzija.

Iz „Gradske čistoće“ je saopšteno da je preparat koji koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda što, dodaje se, znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

„Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Podseća se da sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu [email protected]

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar