U trendu

U BG kolektivno venčanje 26 parova, čestitao Radojičić

BEOGRAD – Na platou ispred Starog dvora, danas je organizovano kolektivno venčanje 26 parova, na čemu im je čestitao i sreću poželeo gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji je bio ovogodišnji domaćin manifestacije.

Reč je o manifestaciji s tradicijom dugom 23 godine, čiji je pokrovitelj Skupština grada Beograda.

Život je, kao i današnje vremenske prilike kada smo organizovali ovo kolektivno venčanje, nepredvidiv, doneće mnogo sunca i mnogo kiše. Zbog toga mladencima želim da čestitam stupanje u brak i poručim da sve u daljem životu rade s merom ako žele da im ljubav traje. To je moja najvažnija poruka njima, u vremenu punom izazova na globalnom nivou. Kada ljudi brinu o svojim najdražima i kada se odnose prema životu s merom, onda bude sve dobro, poručio je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da svake godine organizovanjem Kolektivnog venčanja Grad Beograd zrači lepotom i mladošću, kao i da je ova manifestacija važna jer ukazuje na značaj ideje zajedništva, saopštio je Beoinfo.

Tako je i 26 parova koji su se ove godine odlučili za kolektivno venčanje, prepoznalo značaj institucije braka, čime su ovom gradu dali temelje za budućnost. Bogata tradicija Kolektivnog venčanja dovela je do toga da ova akcija preraste i u kulturnu i turističku manifestaciju, a od 1999. godine nije održana samo 2020. godine zbog nepovoljne situacije koju je donela pandemija korona virusa. Na ovaj način Grad Beograd budućim bračnim parovima pokazuje da su u gradu koji neguje osećaj zajedništva i koji misli o njima, kazao je Radojičić.

Drago mi je što mladenci i na ovaj način ostvaruju sebe, te postižu neke od njima najvažnijih životnih uspeha i ciljeva. U tome su ih pored Grada, podržali i pokrovitelji i sponzori, te koristim priliku da i njima zahvalim jer su dali svoj doprinos. Želim posebno da naglasim da je Grad Beograd u proteklim godinama strateški bio opredeljen ka unapređenju položaja porodice, dece i mladih, i posebno mi je drago što je kontinuirano sprovodio odgovornu socijalnu politiku u ovim domenima, između ostalog obezbeđujući finansijsku podršku porodiljama, kao i parovima u borbi sa sekundarnim sterilitetom, a takvu politiku će nastaviti i u budućnosti, zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Za 26 parova ispred Starog dvora, uz podršku RTS-a, Pošta Srbije, TOB-a, Cebefa i brojnih sponzora, upriličen je bogat kulturno-umetnički program.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.