U trendu

U BG prostor za kulturne sadržaje za osobe sa invaliditetom

BEOGRAD – Gradski sekretar za investicije Luka Petrović najavio je rekonstrukciju dela objekta koji se nalazi na uglu Savske i Risanske ulice, a u kojem će se po okončanju radova realizovati programi sa kulturnim sadržajima za osobe sa invaliditetom.

Kako je precizirano u saopštenju Gradske uprave, novoprojektovanim rešenjem, spajanjem prostora u delu objekta formira se novi poslovni prostor od 857 kvadrata.

„Projektom će se od postojećih poslovnih prostora na drugom, trećem spratu i na tavanu, napraviti jedinstven prostor kulture za potrebe Udruženja građana „Radionica integracije“, rekao je Petrović, navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima Inkluzivni centar za osobe sa invaliditetom biće jedinstveni kulturni centar gde će se organizovati predstave, koncerti, izložbe, predavanja i panel diskusije.

Organizovaće se i likovne, vajarske, grafičke radionice, škola kreativnog pisanja i susreti sa piscima.

„Ovo će biti prostor u kojem će osobe sa invaliditetom široj publici moći da pokažu svoje talente i umeća“ naveo je Luka Petrović, preneto je u saopštenju.
Bilo da je reč o o posetiocima ili zaposlenima, novi prostor imaće mesta da primi oko 240 osoba.

Kako je precizirano u saopštenju Gradske uprave objekat je građen od 1936. do 1938. godine na osnovu projekta arhitekte Dimitrija M. Leka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.