U Sokobanji tokom oktobra četiri manifestacije za kraj turističke sezone

 Sokobanja je u protekla četiri meseca bila domaćin više od 70 različitih muzičkih, kulturno-umetničkih, zabavnih i sportskih manifestacija dok će u oktobru, za kraj turističke sezone, u tom mestu biti organizovana umetnička kolonija „Sokograd“, muzička manifestacija Prvi glas Sokobanje, planinarska akcija „Radenkovanje na Devici“ i pozorišni program „Nušićevi hajduci“. 

Kako je najavljeno iz Turističke organizacije Sokobanje, oktobarski program otvoriće umetnička kolonija „Sokograd“, od 7. do 13. oktobra, koja će po 14. put okupiti slikare i vajare iz Srbije. 

Manifestacija „Nušićevi hajduci“, koja okuplja sve škole koje nose ime poznatog pisca, ove jeseni biće drugi put organizovana u Sokobanji a učenici će od 10. do 13. oktobra, kroz izvodjenje pozorišnih predstava, imati priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom Branislava Nušića. 

Program će 26. oktobra zatvoriti takmičenje „Prvi glas Sokobanje“, koje će okupiti pevače amatere sa teritorije opštine, i planinarska akcija u okviru koje će se planinari okupiti u selu Radenkovac i obići planinu Devicu koja na jednom od svojih platoa, na 1.100 metara visine, krije brojne pećine i vrtače. 

Sokobanja je u prvih sedam meseci ove godine imala 75.000 turista, što je 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.