U trendu

Udruženja: Policija da ne dozvoli bilo kome, pa ni Šapiću da buši Savski nasip

Udruženja građana koja se protive radovima na Savskom nasipu na Novom Beogradu zatražila su danas od policije da „štiti zakon“ i da „ne dozvoli bilo kome“, pa ni gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, „da pod bilo kakvim izgovorom buši nasip“.

Udruženja su u saopštenju navela da je nasip izgrađen u cilju zaštite od poplava i da zato zakon „izričito zabranjuje bilo kakvo kopanje“ po tom objektu.

„Zakon ne dozvoljava nikakav izuzetak vezan za kotu ili dubinu kopanja. Nasip je objekat izgrađen za zaštitu od poplava i zato zakon zabranjuje svako kopanje po njemu“, naveli su u saopštenju.

Upozorili su da je Savski nasip već oštećen postavljanjem nelegalnih cevi i da je umesto novih iskopavanja, neophodna hitna sanacija tog objekta.

„Građani odlučno zahtevaju od policije da štiti zakon, koji je u ovom slučaju sasvim jasan, i da ne dozvoli bilo kome pa ni gradonačelniku Beograda da pod bilo kakvim izgovorom buši nasip i time ugrožava njihove živote i imovinu“, stoji u saopštenju koje su potpisala udruženja Savski nasip, Zajednička akcija i Za naš kej.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.