U trendu

Ugostiteljima će biti omogućeno da što pre nastave sa radom

BEOGRAD – Radovi u Skadarliji obavljaju se pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, a ugostiteljima koji tu privređuju biće omogućeno da što pre nastave da se bave svojom delatnošću, kaže predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Podsetio je da je u toku završna, treća faza rekonstrukcije Skadarlije na potezu od ugla sa Zetskom do ugla sa Gospodar Jevremovom.

Naveo je da je u prethodnom periodu rekonstruisan gornji i donji deo Skadarske ulice, kao i prilazne ulice – Emilijana Joksimovića, deo Simine i kompletna Zetska ulica, kao i ulica Strahinjica bana, na potezu do Skadarske.

„Ovo je praktično poslednji deo koji je ostao da se završi i koji predstavlja samo srce Skadarlije. On do sada nije rađen i koristimo period pre turističke sezone, vreme dok smo još u pandemiji da se centralni deo potpuno obnovi, da se zameni vodovodna, kanalizaciona i elektromreža, kao i javna rasveta“, rekao je Marjanović za televiziju Prva, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da će, završetkom centralnog dela Skadarske ulice, ceo taj potez biti potpuno obnovljen i spreman da ponovo dočeka turiste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.