najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ulice protiv fašizma u subotu u Novom Sadu

Festival “Ulice protiv fašizma” biće održan u subotu u Novom Sadu i biće posvećen problematici izbegličke krize u Evropi, a učesnicima festivala će se pridružiti i aktivisti koji će u znak solidarnosti sa izbeglicama u Novi Sad doći pešice iz Zrenjanina.

Antifašistička akcija Novog Sada najavila je da će prihod od prodaje ulaznica biti usmeren na pomoć izbeglicama, a tokom dana će svi zainteresovani građani moći da donesu pomoć u vidu zimske obuće, odeće i ćebadi.

Tokom dana biće organizovano grafitiranje u Kineskoj četvrti, a nastaviće se tribinom “Egzodus 21. veka – uzroci i posledice izbegličke krize”, s domaćim i stranim učesnicima.

Uveče je na programu koncert na kojem će nastupiti “Debeli precjednik” iz Osijeka, “Saša 21” iz Pule, “Madred” i “Lazarath” iz Novog Sada i “Fiskalni račun” iz Bečeja.

“Ulicama protiv fašizma” pridružiće se i aktivisti zrenjaninske Panonske aktivističke organizacije (PAOR), koji će u Novi Sad sutra doći pešice.

Pešačka tura nosi naziv “Gradite mir, ne ograde” i posvećena je solidarnosti sa izbeglicama koje su, kako se ocenjuje, u konstantnoj opasnosti od trgovine ljudima, krijumčarenja i raznih drugih prevara.

Aktivisti PAOR-a su ocenili da pojedine zemlje EU podizanjem ograda i zidova, u stvari podržavaju “ratno profiterstvo širokih razmera”.

Oni će u Novi Sad doneti i humanitarnu pomoć za izbeglice.

Manifestacija “Ulice protiv fašizma” organizuje se 15. put, povodom 9. novembra, Svetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike