U trendu

UNOPS donirao dva vozila za prevoz osoba sa invaliditetom

BEOGRAD – Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS) donirala je Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, u Šekspirovoj ulici, dva specijalizovana vozila za prevoz korisnika te institucije.

Vozila vredna 65.000 evra opremljena su ugrađenom rampom i drugom opremom koja će olakšati prevoz korisnika ovog vida socijalne zaštite.

Primopredaji je prisustvovala gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević koja je zahvalila delegaciji EU u Srbiji i UNOPS-u na donaciji koju su dodelili u okviru partnerstva na drugoj fazi projekta „Poboljšanje životnih uslova za najugroženije romske porodice u Beogradu“, koji finansira EU.

„Ova dva specijalizovana vozila za prevoz naših korisnika služiće za svakodnevno unapređenje naše usluge. Grad Beograd iz svojih vlastitih sredstava i donacija svakodnevno unapređuje uslove rada samih dnevnih boravaka, kao i uslove u kojima naši korisnici provode vreme kada su u njima“, rekla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Vozila će, dodala je, biti korišćena za prevoz korisnika od kuće do dnevnog boravka i nazad, kao i za sve druge aktivnosti koje se sprovode u dnevnim boravcima tokom dana.

To je, ocenila je, dalji korak ka unapređenju sistema socijalne zaštite Beograda.

„Osim toga, Grad Beograd je iz svojih sredstava prošle godine kupio dva vozila, a pretprošle jedno tako da polako obnavljamo sav vozni park ove ustanove sa željom da naši korisnici imaju najbolje moguće uslove“, kazala je Stanisavljević.

Istakla je da je strategija razvoja Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju, kao i socijalne politike Grada Beograda širenje mreže dnevnih boravaka, po mogućnosti ravnomerno raspoređenih u gradskim opštinama.

Pomoćnica direktora Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Jelena Gajić zahvalila je donatorima i istakla značaj doniranih vozila.

„Ova vozila će najviše značiti našim korisnicima i time ćemo dodatno poboljšati uslove usluge. Vozila će olakšati sprovođenje svakodnevnih aktivnosti, omogućiti lakšu socijalizaciju i integraciju korisnika u otvoreni sistem“, navela je Gajić.

U saopštenju se navodi da su, u okviru delatnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu, u proteklom periodu renovirana i proširena tri dnevna boravka za decu sa smetnjama u razvoju – u Šekspirovoj, Kornelija Stankovića i Diljskoj ulici.

Takođe, otvorena su i dva nova dnevna boravka, jedan na teritoriji Sopota, a drugi na Paliluli, odnosno u Ovči.

Kako se dodaje, u aprilu je najavljeno otvaranje još jednog dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju na teritoriji opštine Lazarevac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.