Upozorenje: izbegavajte izlaske noću u ove delove Novog Beograda i Zemuna

Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede upozorila je javnost na potencijalnu opasnost od divljih svinja koje su prisutne na delovima teritorija opština Zemun i Novi Beograd, na potezu od bloka 30 do bloka 9, odnosno od Ušća do Zemunskog keja.

Uprava je navela da je usled visokog vodostaja Dunava koji je poplavio Veliko ratno ostrvo, određeni broj divljih svinja spas pronašao na području Novog Beograda, što je prouzrokovalo veliku uznemirenost u javnosti.

(Foto Ministarstvo poljoprivrede)
„Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su vrlo uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika”, navodi se u saopštenju.

Uprava je navela da su na terenu uvedena dežurstva u organizaciji Lovačkog udruženja „Zemun”, policije i JKP „Veterina Beograd”, koji preduzimaju mere hvatanja, uspavljivanja i zbrinjavanja u prihvatilištu kojim gazduje LU „Zemun”, kao i stalnog praćenja njihovog kretanja, uz preduzimanje svih neophodnih mera.

„Radi lične bezbednosti ljudi, kao i izbegavanja nepotrebnog uznemiravanja koje može izazvati nekontrolisane reakcije i nepredvidivo kretanje divljih svinja, neophodno je da se izbegavaju izlasci u priobalni deo Novog Beograda i Zemuna, a naročito u večernjim i noćnim satima, sve dok traje ova neposredna opasnost”, upozorila je Uprava za šume.

(S. S, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.