U trendu

Upozorenje: Ovo stiže u Srbiju, ne izgleda dobro!

RHMZ je najavio da nas od danas, ali i sutra očekuje velika količina padavina i nagli pad temperature.

Hladan talas već je napravio haos u susednoj Hrvatskoj, uveliko je stigao i u Srbiju, te bi u poslepodnevnim časovima trebalo da se proširi na celu zemlju.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, koji je izdao i upozorenje i najavu za veliku promenu vremena, za jedan dan se očekuje količina padavina koja se prosečno zabeleži tokom celog oktobra, tako da je moguće i izlivanje bujičnih reka, posebno na slivu Kolubare, kao i delovima Zapadne Morave.

U zapadnim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, a u centralnim žuti, dok će nevreme najmanje osetiti oni u istočnim krajevima. Međutim, upravo će oni sutra biti najviše na udaru.

„Veliki deo regiona će do sutra uveče dobiti preko 100% prosečnih padavina za ovaj mesec. U toku noći planine preko 1.000 metara nadmorske visine mogu očekivati sneg. Najjače padavine treba očekivati od danas posle podne do utorka ujutro, pa za vrlo kratko vreme može doći do naglog porasta nivoa vode u bujičnim, planinskim tokovima i ponegde može doći do kratkotrajnog izlivanja“, upozorio je profesor geografije i ljubitelj meteorologije Marko Čubrilo za „Blic“.

Interesantno je da je temperatura u Beogradu ovog jutra u padu. Tako smo u 6.00 časova imali 15 stepeni, a u 9.00 je, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, samo 11.

(Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.