U trendu

Uručena donacija Prihvatilištu za stara i odrasla lica

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i članica Gradskog veća Elena Bilić uručili su danas donaciju Prihvatilištu za odrasla i stara lica – 30 dušeka koje je obezbedio je „M kompani”, na inicijativu Elene Bilić.

Vesić je podsetio da je ova ustanova jedina takvog tipa u Beogradu, da postoji od 1974. godine i da ju je otvorio tadašnji gradonačelnik Branko Pešić.

Ovde trenutno boravi 111 lica, iako je kapacitet ustanove 104 osobe. Odavno je već u planu da se kapacitet poveća, ali je najpre bilo potrebno da se objekat legalizuje. Taj proces je završen i sada smo predali za građevinsku dozvolu. Obezbeđen je novac kako bismo rekonstruisali postojeći objekat i nadogradili sa novim kapacitetom. Zbog specifičnosti ustanove i čestih promena ljudi koji tu borave, potrebna im je pomoć svake vrste, a naročito donacije poput ove, rekao je Vesić.

Izražavajući zahvalnost kompaniji donatoru, on je kazao da ovo može da bude primer i drugim kompanijama da odvoje deo profita i urade nešto za svoje društvo, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Donacija će pomoći da uslovi boravka budu bolji, a sa ulaganjima koje planiramo sledeće godine, verujem da će i uslovi rada biti kvalitetniji, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika pohvalio je rukovodstvo i zaposlene u ovoj ustanovi na poslu koji obavljaju sa, kako je naveo, dosta požrtvovanosti i ljubavi.

Bilić je apelovala na sve da mislie o tome kako, osim ličnog zadovoljstva, postoji i sreća i zadovoljstvo drugih ljudi.

Ovo je jedan od načina na koji možemo da učinimo da se niko ne oseća usamljeno, istakla je članica Gradskog veća.

Direktorka Prihvatilišta Nevenka Nikić Simatković naglasila je izuzetnu saradnju sa osnivačem Gradom Beogradom i ukazala da Grad ima sluha kako za zaposlene tako i za korisnike.

Dušeci su veoma važni zbog higijenskih uslova i bili su neophodni, dodala je ona.

U ime donatora, predstavnik „M kompani” Mihajlo Petrović rekao je da su dušeci nabavljeni nakon dogovora sa Gradom, jer ova kompanija poklanja veliku pažnju društvenoj odgovornosti.

On je podsetio da su i ranije donirani dušeci i neophodna oprema, te da će nastaviti da pomažu koliko mogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar