U trendu

Ustanove socijalne zastite spremne za prijem beskucnika

BEOGRAD – Zbog pada temperatura ustanove socijalne zaštite su u pripravnosti i za prijem beskućnika biće na raspolaganju 24 sata, izjavila je danas Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je za Tanjug navela da su Prihvatilište za stara i odrasla lica, Prihvatilište za decu pri Zvečanskoj, kao i izdvojena jedinica na Vračaru, spremni za prijem većeg broja ljudi i dece.

„Dat je nalog i centrima za socijalni rad da budu u stanju neodložnih intervencija, što znači hitno izlaženje na teren kako bi se pomoglo, nevezano da li je u pitanju dete ili starija osoba“, rekla je Stanisavljević.

Ona je navela da pružanje pomoći ljudima bez krova nad glavom podrazumeva hitno zbrinjavanje i pronalaženje adekvatnog smeštaja, kako se ne bi dogodilo da neko ostane na ulici.

Stanisavljević je ukazala da je od oktobra meseca 14 korisnika primljeno na smeštaj u Prihvatilište za stara i odrasla lica, da ukupno ima 57 korisnika, te da nema porasta broja zahteva za smeštajem.

Ona je navela da je u Prihvatilištu za decu trenutno na smeštaju 20 dece i da se najveći broj zahteva očekuje tokom decembra i januara, te da su preduzete sve mere kako bi se smestio dovoljan broj ljudi.

„Važno je da smo najveći akcenat stavili na danas i naredne dane s obzirom na to da su i snežne padavine i da se tokom noći očekuju temperature u minusu“, navela je ona.

Apelovala je na građane da se obrate nadležnim službama ukoliko na ulicama vide nekog kome je potrebna pomoć, kako bi se u što kraćem roku izašlo na teren i pronašao adekvatan smeštaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar