U trendu

Usvojen budžet Grada Beograda

BEOGRAD – Posle rasprave koja je trajala skoro 15 sati, završena je sednica Skupštine grada Beograda na kojoj je, kao najvažnija tačka dnevnog reda, usvojen rebalans budžeta.

Prema ovom rebalansu, ukupan budžet Grada zajedno sa budžetima gradskih opština iznosi 173,4 milijarde dinara, što je za 4,5 odsto više u odnosu na planirani.

Osim toga, usvojen je niz drugih odluka, među kojima i odluka o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u glavnom gradu – „Naplata prevozne usluge Beograda“, kao i odluka o osnovanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima na deset gradskih opština i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu i unapređenje – „Beograd park“.

Odbornici su usvojili i odluku o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme za decu do završetka njihovog srednjoškolskog obrazovanja, kao i za zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Takođe, usvojena je i odluka da deo Zemunske ulice na Novom Beogradu bude preimenovan u Egipatsku ulicu, kao i odluka kojom će konačno biti rešen problem vodosnabdevanja stanovnika u delu obrenovačkog naselja Konatice, a reč je o 120 domaćinstava.

Između ostalog, odlučeno je i da domaćinstava u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča“ budu preseljena u socijalne stanove u vlasništvu Grada Beograda.

Odlukom o manifestacijama od značaja za grad Beograd glavnom gradu pridodati su Beogradski maraton i Beogradski dani porodice, a odbornici su usvojili i Odluku o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd“ i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2021. godinu.

Sednicu su obeležila oprečna mišljenja odbornika vladajuće većine i opozicije, ali i protest ispred Skupštine grada, uoči početka sednice, tokom kojeg su predstavnici komunalnih preduzeća izrazili nezadovoljstvo zbog osnivanja dva nova preduzeća u Beogradu i „nedostatka socijalnog dijaloga“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar