U trendu

Vakcinisano više od 189.000 starijih od 65 godina

BEOGRAD – Vakcinu protiv kovid-19 u Beogradu je do sada primilo više od 189.000 starijih od 65 godina i kada je reč o populaciji između 65 i 74 godine, vakcinisano je 58,22 odsto ljudi, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je rekla i da je u protekle dve nedelje vakcinisano više od 5.000 nepokretnih osoba u svojim domovima, te istakla da će se ta akcija intenzivirati u narednom periodu.
„Mobilni timovi gradskih opština nastavljaju s radom sve dok postoji interesovanje starijih sugrađana za vakcinu. U ovom trenutku, dostupna su 52 mobilna punkta i oni su za sada dovoljni u Beogradu“, rekla je Stanisavljevićeva novinarima nakon sastanka s predsednicima gradskih opština i direktorima domova zdravlja.

Istakla je da se svakodnevno prati stanje na terenu, te da će se, ako bude bilo potrebno, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, domovima zdravlja i gradskim opština, odmah otvoriti novi punktovi.

Stanisavljevićeva navodi i da je do sada vakcinisano više od 180 korisnika u dnevnim boravcima za mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju, te skoro 200 zaposlenih.

Kaže da se potrebe prate na nedeljnom nivou.

„U skladu s tim, ekipe domova zdravlja idu u dnevne boravke kako bi se vakcinacija izvršila u prostoru koji je bezbedan za same korisnike“, naglašava gradska sekretarka.

Navodi i da Gradski zavod za javno zdravlje vrši posebnu proceduru u dnevnim boravcima i ukazuje da u njima nije bilo nikakvih problema kada je u pitanju vakcinacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.