U trendu

Vesić: Trudimo se da azilanti ne budu zloupotrebljeni

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da su u prestonici pojedini hosteli zatvarani jer su pokušavali da zloupotrebe azilante i da im naplaćuju cene mnogo više od regularnih.

Vesić je novinarima u Skupštini Beograda rekao da se problem azilanata rešava sa Komesarijatom za izbeglice, ali i sa resornim ministarstvima.

Vesić je rekao da su postojali slučajevi da se azilantima naplaćuju više cene u hostelima, u prodavnicama, da su im taksisti naplaćivali visoke sume.

“Svi ljudi moraju da imaju zaštitu”, rekao je Vesić i dodao da su nadležni, između ostalog, tražili da budu kažnjavani taksisti koji su želeli da prevare azilante.

Gradski menadžer je rekao i da je 173 stana u naselju Kamendin opredeljeno za pripadnike MUP-a, te da bi uskoro trebalo da bude raspisan konkurs na koji će moći da se jave pripadnici policije koji žive na teritoriji Grada Beograda.

“Posle dugo vremena, jedan broj stanova biće opredeljen za pripadnike MUP-a. Oni neće biti dodeljivani već će pripadnici policije moći da ih kupe po povoljnijim uslovima”, objasnio je Vesić.

Uvodimo Mladenovac u legalno stanje

Beogradski parlament raspravlja danas o raspuštanju Skupštine opštine Mladenovac, a gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se ta opština vraća u „legalno stanje“.

Vesić je, obrazlažući taj predlog, objasnio da je predsednik opštine Mladenovac Dejan Čokić smenjen, a da u zakonskom roku nije izabran novi.

Sekretar Skupštine opštine Mladenovac je, dodao je Vesić, obavestio Skupštinu Beograda da nije izabran novi predsednik, čime su se stekli uslovi da bude formiran privremeni ogan.

„Time Skupština Beograda obezbeđuje da Opština Mladenovac nastavi da radi i da građani ne trpe“, naveo je Vesić, ističući da će Privremeni organ nastaviti da izvršava sve funkcije opštine, obezbediti da građani mogu da obavljaju poslove, pripremiti predstojeće izbore…

„Verujem da će sve odborničke grupe glasati za ovaj predlog, jer ispunjavamo zakon“, naveo je Vesić i dodao da su sve odborničke grupe dale preloge za svoje predstavnike u privremenom organu.

Vesić je podsetio i da je Agencija za borbu protiv korupcije donela odluku da Čokić ne treba da se bavi javnim poslovima, što je potvrdio i sud.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.