U trendu

Vlahović: Danas smo prvi put dobili upozorenje o raskidu ugovora, nerazumni rokovi

BEOGRAD – Direktor Kentkarta Veljko Vlahović saopštio je da je od Gradske uprave Grada Beograda ta kompanija „danas prvi put dobila dopis“, u kojem se upozorava o nameri da Grad raskine ugovor sa njom.

Vlahović tvrdi da su rokovi koji su toj kompaniji dati nerazumni i da sve to navodi na zaključak da je „krajnji cilj da se stvori opšta konfuzija“ kako bi se Kentkart „izgurao iz posla“.

„Pre slanja ovog upozorenja, Skupštini grada već je bio upućen na izglasavanje predlog za jednostrani raskid. Ovim dopisom dobili smo rok od sedam dana da uskladimo poslovanje sa preuzetim obavezama i taj rok kreće da teče 13. aprila, odnosno, sutra, što je isti dan kada i odbornici Skupštine grada odlučuju o raskidu ugovora“, poručio je Vlahović u saopštenju.

Prema pravnoj logici, kako je naveo, rokovi za sprovođenje korektivnih mera treba da budu razumni, dok upozorenje mora da prethodi odluci o raskidu ugovora.

„Rokovi koji su nam dati i datum uručenja opomene, sve su samo ne razumni i nedvosmisleno govore da ne postoji volja da se obezbedi izvršenje korektivnih mera. Ova poslednja dešavanja samo dodatno potvrđuju da je čitava ova situacija deo nečijeg plana da nas praveći opštu konfuziju, ishitreno i zaobilazeći ugovorne obaveze, izgura iz posla i na taj način, nama kao partnerima, ali i svim korisnicima javnog-gradskog prevoza, nametne svoju samovolju“, izjavio je Vlahović.

Uz saopštenja Kentkarta Tanjugu je ta kompanija dostavila i skenirano upozorenje koje joj je dostavila Gradska uprava.

Reč je o upozorenju o nameri raskida Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

U tom dokumentu se navodi da se, imajući u vidu činjenicu da realizacijom Ugovora sa Kentkartom, od početka njegove primene do danas, ne dolazi ni približno do ostvarivanja očekivanih i projektovnih, pa ni minimalnih prihoda za Grad Beograd od naplate usluga javnog prevoza po svim osnovama, a efikasnost i visina prihoda od naplate usluga javnog prevoza nesporno predstavljaju javni interes i osnov stupanja u javno-privatno partnerstvo, dostavlja upozorenje Kontkartu.

Reč je o, kako se navodi, upozorenju o nameri da Grad Beograd, ukoliko u ostavljenom roku od sedam dana od dana prijema upozorenja Kentkart ne uskladi svoje poslovanje sa preuzetim obavezama iz zakjučenog ugovora, u skladu sa članom 53. stav 1. tačka 2. Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, predmetni ugovor jednostrano raskine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.