U trendu

Vojna industrija motor razvoja zapadne Srbije

Fabrike namenske industrije su motor razvoja u zapadnoj Srbiji, a najveće plate u tom sektoru su upravo u fabrici „Milan Blagojević“ iz Lučana i užičkom „Prvom partizanu“ i iznose skoro 65.000 dinara, preneo je danas portal Komentar-pres (ww.komentarpress.net).

Kako je rečeno u tim fabrikama, u „Milanu Blagojeviću“ prosek neto zarada je oko 63.000 dinara, a obim posla u poslednjih pet godina se povećao za 30 odsto, dok je u „Prvom partizanu“ prosečna zarada 64.000 dinara.

Prema podacima Repubičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji isplaćena u decembru prošle godine iznosila je 54.344 dinara

„Ako se nastavi ovim tempom fabrika ‘Milan Blagojević’ će biti prinudjena da zapošljava radnike iz susednih opština“, piše portal.

Za Komentar-pres su u čačanskoj „Slobodi“ rekli da ne pamte bolje dane, a u Priboju da je grad živnuo od kada FAP proizvodi kamione za vojsku.

„Ove fabrike su motor razvoja u Zapadnoj Srbiji, a to je deo Srbije iz kojeg mladi u najmanjoj meri odlaze u inostranstvo“, tvrdi portal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.