U trendu

Vučić: Imamo informacije da će biti nereda u Banjaluci

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da obaveštajne službe imaju informacije da u Banjaluci u subotu na mitinzima koje su najavili opoziciji i vlast može doći do nemira i zamolio je sve političke aktere u RS da sagledaju situaciju, a građane da sve razlike razrešavaju mirno.

Najvažnije pitanje je pitanje boljeg standarda ljudi, a ono je skopčano sa političkom stabilnošću celog regiona. Zato sam juče pričao sa Miloradom Dodikom, Mladenom Ivanićem i Mladenom Bosićem, jer Srbija želi punu stabilnost u BiH i u RS – rekao je Vučić.

On je izrazio zabrinutost jer je, prema domaćim obaveštajnim podacima, moguće da dođe do nemira u Banjaluci u subotu.

– Zamolio sam sve političke aktere u RS da sve pre i posle 14. maja bude u miru, da se sačuva mir. Molim sve predstavnike da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost RS i da razumeju da bi bilo kakvim nemirima i sukobima bio doveden u pitanje opstanak RS. Apelujem da sačuvaju mir – poručio je Vučić.

Bilo bi opasno da, kako je poručio premijer Srbije, politički protesti u Banjaluci prerastu u nešto drugo.

– To mogu inicirati grupe na koje državne strukture nemaju uticaj – rekao je on.

Da podsetimo, opozicioni Savez za promene zakazao je 14. maja u Banjaluci veliki narodni protest zbog, kako je navedeno, katastrofalnog stanja u koje je aktuelna vlast u RS dovela taj entitet BIH.

Prihodi veći od planiranih

Govoreći o ekonomiji, Vučić je rekao da su nam prihodi veći od planiranih za 48,7 milijardi dinara, a evidentna je i bolja naplata poreza.

Kako je rekao, zabeležen je i rast u prvom kvartalu za 3,5 odsto.

– Pred nama su teški zadaci, a tiču se pregovora sa MMF najviše oko racionalizacije u javnoj upravi – rekao je Vučić i dodao da treba pričati i o reorganizaciji u oblasti obrazovanja i zdravstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.